Konjaki-ploomikook
Allikas: Kodukirja parimad palad 2009
Tainas:
1 muna
0,75 dl suhkrut
0,75 dl sulatatud võid
2 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl jahvatatud mandleid
1 sl apelsinimarmelaadi
Täidis:
150 g kuivatatud musti ploome
1 dl konjakit või brändit
2 muna
3 dl hapukoort
0,75 dl suhkrut
Lõika ploomid õhukesteks viiludeks ja leota konjakis 1 tund.
Vahusta taina jaoks muna ja suhkur. Lisa sulatatud ja jahutatud või ning marmelaad. Sega jahu, küpetuspulber ja jahvatatud mandlid omavahel. Lisa tainale. Suru tainas 22 cm lahtikäivasse vormi.
Täidiseks sega muna, hapukoor ja suhkur. Lisa nõrutatud ploomid. Vala segu tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Soovi korral piserda kooki enne serveerimist ploomidest üle jäänud konjakiga.
Vahusta taina jaoks muna ja suhkur. Lisa sulatatud ja jahutatud või ning marmelaad. Sega jahu, küpetuspulber ja jahvatatud mandlid omavahel. Lisa tainale. Suru tainas 22 cm lahtikäivasse vormi.
Täidiseks sega muna, hapukoor ja suhkur. Lisa nõrutatud ploomid. Vala segu tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Soovi korral piserda kooki enne serveerimist ploomidest üle jäänud konjakiga.
No comments:
Post a Comment